Öğütülmüş Yulaf Ezmesini neden tercih etmiyoruz ?

11-08-2022 09:59
Öğütülmüş Yulaf Ezmesini neden tercih etmiyoruz ?
ÖĞÜTÜLMÜŞ YULAF EZMESİNİ NEDEN TERCİH ETMİYORUZ ?

Dün organik yulaf ezmemizin ince öğütülüp öğütülmediği sorusu geldi. Bu bir süredir size anlatmak istediğim bir detaydı, yazmak istedim.

 

Şimdi efendim yulaf ezmesi ile yulaf unu aynı şey değil daha önce anlatmıştım size. Bağışıklık güçlendiren beta-glukan ve hem çözünür hem çözünmez lif deposu olması sebebiyle sağlıkçılarımızın aman mutlaka tüketin dediği yulaf kavuzundan çıktıktan sonra direk öğütülürse unu oluyor. Yulaf ezmesi üretimi ise yine kavuzdan ayrılma ile başlamakla beraber undan farklı olarak buharla bir nevi ön pişirmeye tabi tutuluyor ve sonra da eziliyor. Böylece hem çiğ tadı gitmiş ve direkt kullanılabilecek hale getiriyor hem de hızla enzim çalışmasının ve okside olmasının önüne geçiliyor.

 

Bu aşamada tabi ki yulaf ezmesi tam tanenin ezilmiş hali ve kimi dostlar çok kalın bulabiliyor bu durumu. Biraz parçalayarak "ince" ya da "öğütülmüş" ismi ile piyasaya sürülmeye başlandı ülkemizde de. Bu yüzden bize zaten bu soru geldi.

 

Ama bizim market mallarından farklı bir duruşumuz var biliyorsunuz. Bizde öncelik besin değeri:)) 

 

Özellikle ince öğütülmüş yulaf ezmesi tercih etmiyoruz çünkü organik ve katkısız bi ürün içeriği söz konusu olduğundan öğütülme sonrası oksidasyon ve buna bağlı besin değerlerinde düşme söz konusu olabiliyor. Bu yüzen bizden aldığınız organik yulaf ezmeleri tam tanedendir; özellikle ince öğütülmemiştir

 

Feeekaaaatttt yine de çözümsüz değiliz can dostlar: Yulaf ezmesi diri diri ağzımıza gelmesini istemediğimiz zaman 2 çözüm var: 

 

1- Hemen kullanmadan önce el robotunda vb şöyle hafifçe bi çekerek kullanmak ya da 

 

2-Tarife göre yumurta-süt-bitki sütünde yani tarifteki sıvıda bi 10-15 dakika kadar önceden bekletmek

 

Böylece okside olmamış, besin değeri düşmemiş amaaaa tam istediğimiz gibi yulaf ezmeleri kullanmamız mümkün:)) 

 

Tertemiz Yulaf Ezmemiz için tıklayınız...

Tertemiz Yulaf Ununuz için tıklayınız...

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.