Karpuzlu Pankek

01-08-2022 15:37
Karpuzlu Pankek
Yaz lezzeti mis gibi karpuz ile bi de pankek patlatmasamıydım yani:) 
Benim kız aşırı seçici - hiç anasına babasına çekmemiş. Bu yüzden sabahları yumurtasını, peynirini yedirmek için tost, kaşarlı yumurtalı ekmek gibi güzelliklerin dışında içine biraz da kuru ya da taze meyve ekleyebileceğim pankekler benim kurtarıcım oluyor. Bu gördüğünüz anne enginar eklenmiş, avakado rendelenmiş pankek yaptı şekerim. Evet yaptım, yine yaparım, pişman değilim:)
Fekat her meyve ve sebze aynı olmuyor; özellikle su içerikleri açısından. Bu yüzden dikkat edilecek en önemli nokta pankek hamurunun sıvılığı:)
Karpuzun %90-95 gibi su içerdiğini biliyoruz. Kalanı da çok güzeldir, bağırsakları çalıştıran lif içerir. Eh ben de o zaman karpuzun suyunu sıkarak yaparım o zaman pankekimi:)
 
Karpuzlu Pankek (1 kişilik)

1 büyük dilim çekirdekleri ayıklanmış karpuz (karpuzun enlemesine dilimi değil tabi bir üçgen prizması dilimi:)
1 yumurta 
1 yemek kaşığı (yk) lor peyniri
2 yk Havuçlu pankek karışımımız
1 tatlı kaşığı (tk) elma özü (tercihen)

Bu tarifte en en en önemli nokta karpuzun suyunu sıkmak dediğim gibi. Hem hamur sulanması hem de alması gerekenden daha fazla un vb. kaldırmasın istiyoruz çünkü amacımız çocuğa un yedirmek değil tüm besin değerlerini dengeli bir şekilde almasını sağlamak. Bu yüzden karpuzun çekirdeklerini ayıkladıktan sonra elinizle sıkabildiğiniz kadar sıkın, suyunu ayrın. Tüm diğer malzemeyi de üzerine ekleyip el robotunda pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çekin. Yanmaz tavayı kızdırıp ateşi kısın ve arkalı önlü pankekleri pişirin. 

Bu miktarlardan 10-12 adet küçük pankek çıkıyor. Üzerine meşe balı ya da mor çilokata ile ve yanına da karpuzun suyu ile servis yapabilirsiniz. Pankek ve kek çeşitlerine ağırlık vermemizin sebebi yumurta, peynir, meyve gibi çocukların yemesi gereken ama burun kıvırabildikleri gıdaları gerilim yaratmadan onlara sunabilmek. Dileyen karabuğday filizi unu ile de yapsın nasıl isterseniz. Fikir bizden, yapması sizden. Afiyetler olsun:))
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.