Enginar ve Patatesli Fırında Glutensiz Köfte

27-12-2021 12:30
Enginar ve Patatesli Fırında Glutensiz Köfte
Enginar ve Patatesli Fırında Glutensiz Köfte

➡️Malzemeler

» ½ kg kıyma
» 2 adet orta boy patates 
» 2-3 Çanak Enginar
» 2 Yumurta 
» Tuz, karabiber, pul biber (acı-tatlı size kalmış)
» 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (Taze sarımsağı da rendeleyebilirsiniz. 3-4 diş yeterli olacaktır.) 
» 2 tatlı kaşığı soğan tozu
» 2 yk besin mayası 

➡️ Yapılışı

1/2 kg kıyma içine 2 orta boy patates ile 2-3 çanak enginarı incecik rendeleyin. Bu incecik rende önemli hem pişmesi hem de köftenin içinde kaybolması için. Üzerine 2 yumurta, 2 yk sebze çeşnisi, tuz-karabiber-tatlı/acı pul biber, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu, 2 tatlı kaşığı soğan tozu ve 2 yk besin mayası ekleyip güzelce yoğurun.

Besin mayası burada lezzeti patlatan hem sebze hem protein içeren bu köftenin iştahsız bıdılıklar tarafından yenmesi kesinleştiren bir etken.

Bu arada sarımsağı taze olarak rendeleyebilirsiniz illa kurusu şart değil ama bu kadar sebzeye bir de taze kesilmiş kuru soğanı kıyma kaldırmayacağı için ille de ille soğanımızdan ekleyin.

Çeşni de aynı şekilde, hem lezzet hem besin değeri için baharat gibi düşünülmeli.

Bu tarifi tavada da denedik ama tavada kızartmaya çok uymuyor çünkü patates çok ince rende de olsa tam pişmesi için fırında zaman geçirmesi lazım.

Orta boy bir fırın tepsisine 2 parmak kalınlıkta olacak şekilde ister tamamen yayın ister şekil vererek yerleştirin ve 160-75 C'lik fırında 15-20 dakikada pişirin.

Fırın ayarınıza göre tepsinin ortasındaki bir köfteyi bölüp kıymanın piştiğine emin olarak da süreyi belirleyebilirsiniz.

Üstü kızarıyor ama şık bir sunum olsun diyenler üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi de ekleyebilirler fırındaki son 5 dakikada.

Kime tattırdıysak çok beğendiler; biz de güzel güzel enginar yedirdik diye sevindik…
 
Sarımsak Tozu, Soğan Tozu
İştah Açıcı Besin Mayamız burada...
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.