Yılbaşı Poğaçası Ağacı

10-01-2022 15:36
Yılbaşı Poğaçası Ağacı
Sarımsaklı Ekmek Tadında Yılbaşı Poğaçası Ağacı
 
Hamuru;
» 5 su bardağı (sb) + 1 yemek kaşığı (yk) tam buğday unu
» 1 paket kuru maya
» 1 yumurta
» 1 sb süt
» 1 sb su
» 1 çay bardağı zeytinyağı
» 1 çay kaşığı tuz
» Kaşar peyniri

Üstü;
» 1 yumurta sarısı
» 1 diş ezilmiş sarımsak
» 1 tatlı kaşığı kekik
» 2 yk tereyağı

Süslemesi size kalmış
 
Süt + suyu küçük bir tencerede ısıtıyoruz (parmağınızı 10 sn kadar tutabiliyor olmanız lazım); yoğurma kabına alıp, mayayı karıştırıyoruz. 5 dk mayanın sıcak karışım içinde aktifleşmesini bekliyoruz. Sonra z.yağı, yum ve tuzu ekliyoruz(karışım sıcak olduğundan yumurta pişmesin diye hızlıca karıştıralım).Unu eklerken 4 bardağın hepsini koyalım ancak son bardağı azar azar kontrollü ekleyelim, hafif ele yapışan yumuşak bir kıvamı olması gerekiyor. İyice yoğurduktan sonra 1 saat mayalanması için sıcak bir ortamda bırakıyoruz.

Hamurumuzun mayalanması bittikten sonra havasını almak için tekrar yoğuruyoruz. Hamuru düz zemin üzerine alıp, biraz un serpiyoruz ve bıçak yardımıyla eşit parçalara bölüyoruz(32 beze çıktı). Böldüğümüz hamuru beze haline getirip içine küp küp doğradığımız kaşardan koyup kapatıyoruz.

Yağlı kağıt serili tepside şekil verip, yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra, tereyağı, sarımsak ve kekikli sosumuzu üzerine sürerek dilediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyetler olsun...
 
Tam Buğday Unu
Mis kokulu Sızma Zeytinyağımız burada...
Kaşar Peyniri çeşitlerimiz burada...
Tuzsuz Köy Tereyağımız burada...
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.