Yer Elmalı Bol Proteinli Şekersiz Kek

27-02-2023 13:35
Yer Elmalı Bol Proteinli Şekersiz Kek

 

Güzel dostlar,

Sevgili Çağla Şikel’in programında yaptığımız çaktırmadan yer elmalı ve şeker ilavesiz kek tarifimiz ile huzurlarınızdayım.


Yer Elmalı Bol Proteinli Şekersiz Top Kek (15-18 adet)

- 4-5 adet yer ylması

- 1 su bardağı (sb) yoğurt

- 1/2 sb zeytinyağı

- 2 yumurta

- 1 kutu Proteinli, Bademli ve Üzümlü Kek Karışımımız (Bu evde yoksa 2 sb un, 1/2 sb ruşeym, 1/2 sb pirinç/yulaf unu, 2 yk badem unu, 1 yemek kaşığı (yk) keçiboynuzu unu, 1 yk kakao ve 1 pkt kabartma tozunu karıştırın)

- 1/2 sb elma özü (ya da kek karışımımızdançıkan tüm kuruüzüm - sıkı sıkı dolmuş 1 su bardağı kadar)

Yer elmalarını soyup ister ince rendeleyin ister küp kesin. Biz programda size gösterebilmek için küp kestik yarısını üstüne sapladık kek hamurunun üzerine ama hiççççç belli olmasın derseniz tamamen de rendeleyebilirsiniz.

Tüm malzemeyi güzelce karıştırıp top kek kaplarına porsiyonlayın ve 175-180
°C fırında ortasına saplayacağınız kuru bıçak temiz çıkıncaya kadar ortalama 15-20 dakika pişirin. Tek bir kapta yaparsanız pişme süresi 5-10 dakika uzayabilir tabi:)

Hem ruşeym hem yulaf unu çok güzel lezzet ve besin değeri katıyor lütfen atlamayın ama tabi 3 su bardağı un ve hatta tam buğday unu ile de yaparsınız. Badem boy uzatır ve güzel kalsiyum verir.

Eğer kuru üzüm kullanmayı isterseniz üzüm güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra yoğurtla beraber el robotunda çekin ki üzümler tam parçalansın ve hamurun içerisine yayılsın.

Yer elmasının son zamanları; çok güzel inülin içerir yani doğal prebiyotik. Bağırsak sağlığına katkıda bulunan kek tarifi olur mu olur değil mi ama...

Elma özü, unlar, zeytinyağı filan filan hepsi sitede bekleriz.

Afiyetler olsun.

Tuğba

 

Proteinli, Üzümlü & Bademli Kek Karışımımız için tıklayınız...

Elma Özü için tıklayınız...


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.