Sırf Domatesten İki Pratik Çorba Tarifi

08-09-2022 09:00
Sırf Domatesten İki Pratik Çorba Tarifi
Çok çok güzel domateslerin ve biberlerin zamanındayız yazın son demlerinde:) Özellikle kışlık domates soslarının yapıldığı şu günlerde ben de naçizane bir hatta iki domates çorbası fikri vermek isterim size.

Esasında temel şu: Kışlık domatesleri yaparken ben özellikle aromatik domatesleri kullanıyorum ki bunlar da genellikle pembe domates gibi çekirdek evi kocaman yani çok sulu domatesler oluyor. E sos dediğiniz şey esasında o kadar da sulu bişi değil. O zaman ben de bu çekirdek evlerini daha sosu yaparken kenara alıyorum. O gün hemen bir blogda tarifi olan domatesli İstanbul pilavı, bu çorbadan ya da bi spagetti çıkıveriyor yemeğe. 

Sırf Domatesten Pratik Çorba (2-3 kişilik)
- 3-4 su bardağı sulu domates çekirdek evi ya da 2 tam büyük sulu domates
- 1 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
- 1 tutam sebzeli tel şehriye (tercihen)
- Tuz, karabiber, kekik
- Servis için rende kaşar-beyaz peynir karışımı

Şimdi efenim burada özellikle ekstra su yok. Şehriye dışında tüm malzemeyi aynı anda tencereye atıp el robotundan çekip üzerine şehriyeyi ekliyorum. Bir taşım kaynatınca zaten şehriyeler hemencecik pişiyorlar. Tel şehriyeyi koymadığınız zaman zaten bir çeşit domates sosu olduğunu da dikkatli gözler fark etmişlerdir:) Peynire de mutlaka bir şans verin; özellikle rendeleyince her yerine yayılıyor çok güzel oluyor:))

Bu tariften bazen şehriyeyi çıkartıp bizim havuçlu bebek çorbasından 2 kaşık sallıyorum. İçinde 2 çeşit yani kırmızı ve sarı mercimek, pirinç ve havuç olan bu güzellik ile çorbanın pişmesi bi tık daha uzun sürebiliyor ama hem böyle hem de kıza yedirirken bir parçacık kavurma atıyorum içerisine. Benim domates sevmeyen tontişim "Anne bundan yine yap" demiyor mu dünyalar benim oluyor:))
 
Bir kullanım yerim de şurası: Kış için soslarımı pastörize ederken vb mutlaka bir sızan tutmayan kavanozlar olabiliyor. Bu tarifi şipşak hemen onların değerlendirilmesi için de kullanabiliyorum...
 
Lütfen deneyin ve kıymetli yorumlarınızı paylaşın. Afiyetler olsun...
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.