Şeker İlavesiz Böğürtlen Marmeladı

28-06-2022 15:22
Şeker İlavesiz Böğürtlen Marmeladı
Şeker İlavesiz Böğürtlen Marmeladı
Malzemeler 
» Yarım kg böğürtlen
» 300-350 gram elma özü
Yapılışı
» Böğürtlenleri akan incecik suda yıkayıp tencereye aldık. Altını orta ateşte yaktık. Üstüne elma özünü ekleyip bir taşım kaynattık.
» Böğürtlenler yumuşadığı gibi süzgeçle aldık kavanozlara tıka basa doldurduk. Bu arada şurup kaynamaya devam etti. Bir süre daha şurubu kaynattık, reçellerin üstlerini şurup ile tamamladık ve ağızlarını kapattık.
» KESİNLİKLE TERS ÇEVİRMEDİK (çünkü kapaktaki plastik conta sıcak reçelde erisin istemedik) Geniş bir tencereye reçel kavanozlarını yerleştirdik, boğazlarına kadar temiz su koyup harlı ateşe oturttuk ağzını kapattık. Su kaynayınca altını kısıp saate baktık. En az 15 dakika böyle kaynadı yani pastörize oldu.
Siz eğer hemen bir kaç içinde tüketecekseniz reçellerinizi illa pastörize etmenize gerek yok-buzdolabında saklamanız yeterli. Ama şekersiz tüm soslar, kışa saklanacak reçel ve marmelatlar pastörize edilmeli. Şurupları da ayrı kavanozladık ve onları da pastörize ettik. Çileği de vişneyi de böyle yapabilirsiniz, bizim yapmışlığımız var bilenler biliyor.
Böğürtlen yeteri kadar ekşimtrak olduğu için limon sıkmadık reçele. Biliyorsunuz kışlık reçel kristalize olmasın-şekerlenmesin diye limon sıkılır minicik. Ona gerek duymadık işte bunlarda.
 
Afiyet olsun
 
Elma Özü için tıklayınız...
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.