Pratik Patlıcan Pizzası

31-08-2022 15:11
Pratik Patlıcan Pizzası
Hem pizza yiyip hem pişmanlık hissettirmemek için bu tarifi mutlaka ama mutlaka deneyin. 
 
Pratik Patlıcan Pizzası (2-3 kişilik)
 
Malzemeler
2 az çekirdekli bostan patlıcanı
1-2 tutam tuz
2 yemek kaşığı (yk) salça
5-10 yaprak taze fesleğen
1-1,5 su bardağı kaşar / sepet (örgü) peyniri ince rende
1 yk besin mayası
2-3 yk su (salçayı sos haline getirmek için)
2-3 yk sızma zeytinyağı 
Tuz, baharat (tercihen)

Bostan patlıcanlarını ince alacalı soyun. Burası çok önemli, kalın soyarsanız yerken ağza geliyor, tamamen soyarsanız patlıcan dağılabilir. Bu yüzden incecik alacalı soymak en güzeli. 
 
Ardından 2 cm yüksekliğinde halkalar keserek pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Acısını almak için her iki tarafını da bir miktar tuzlayarak 20 dakika kadar bekletin. Bu sürede patlıcanın acısı çıkacaktır. Temiz bir kağıt havlu ile üstlerine bastırarak bu çıkan suyu/terlemeyi alın. 175 - 180 C'ye ısıttığınız fırında 10-15 dakika patlıcanlar pişinceye kadar pişirin. 
 
Bekleme ve patlıcanları ön pişirme sırasında pizzanın üst malzemesini hazırlayın. Biz burada şarküterisiz bir napoliten tarif yaptık. Öncelikle salçayı tuz, baharat ve azıcık su ile açın ve sürülebilecek sos haline getirin. Elinizde domates sosu zaten varsa sulandırmanıza gerek yok. Burada bir hilemiz var. Sosa besin mayası ekleyerek bu sağlıklı pizzayı çok lezzetli ve çoookk besleyici hale getireceğiz. Tüm aile için 1 kaşık yeter.
 
Patlıcanlara sosu, peyniri ve fesleğeni ekleyerek fırının üst ızgarası açık olacak şekilde peyniri eritecek kadar 5-10 dakika tutmak yeterli olacaktır. Şarküteri koyarsanız onların da piştiğine emin olun.
 
Afiyetler olsun!!
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.