Pratik Mor Patates Püresi - Sarı Patatesten

28-12-2021 07:13
Pratik Mor Patates Püresi - Sarı Patatesten
Patatesi çoook sevmekle beraber hem görüntüsünü hem lezzetini hem de (belki de en önemlisi) besin değerini arttırmakta bir sakınca yok değil mi?
 
Evet yok:)
 
Son dönemde ülkemizde de yetişmeye başlayan mor patatesler ile de yapabileceğiniz ama onlar pahalı geliyorsa ya da ulaşamıyorsanız elinizdeki anam babam sarı patateslerle de mor bir püre elde edebileceğiniz çok basit bir tarifim var size.
 
Pratik Mor Patates Püresi (3-4 kişilik)
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı (yk) tereyağı
- 1 su bardağı sepet/örgü ve kaşar peyniri rendesi
- 2 yk Mor Karışımımız (pancar ve mor havuç tozu)
 
Patatesleri güzelce yıkayıp soyun ve küp küp doğrayarak buharda pişirin. Bu aşama önemli, özellikle haşlama değil buharda pişirme çünkü buharda pişirilen sebzelerde hem besin değerleri koruyor hem de çok daha lezzetli oluyorlar. Burada önemli olan sonrasında zorlanmamak ve az enerji harcamak için patatesleri parmak boğumu büyüklüğünde kesmek.
 
Patatesler pişerken peynirleri rendeleyin. Sadece kaşar peyniri de kullanabilirsiniz ama o zaman tuz da eklemeniz gerekecektir. Sepet / örgü peyniri biraz tuzlu olduğu ve kaşar kadar çok erimediği için ben özellikle ikisinin karışımını kullanıyorum. Elinizde sadece kaşar varsa lütfen tadına bakarak tuz eklemeyi unutmayın.
 
Patatesler haşlandığında çatal ile ezip tüm malzemeyi karıştırın. Mor sebze karışımımızın patatese yavaş yavaş çok güzel bir renk verdiğini göreceksiniz. 4 patatese 2 yemek kaşığı pancar eklemek yeterli ama 1 ya da 3 kaşık da olur lezzeti değil sadece renk tonunu ve tabi besin değerini değiştirecektir. Her bir kaşık pancar tozumuz 285 gram pancar ve mor havuca denk yani 2 kaşık ekleyerek yarım kilodan fazla mor güzellerin lifini ve besin değerlerini eklemiş oluyorsunuz pürenize. 
 
Özellikle pişirmeden kurutulan ve özenle hazırlanan pancar ve mor havuç karışımımıza bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Mutfağınızın demirbaşı olacağına eminiz.
 
Afiyetler olsun...
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.