Pekmezde Kanser Riski

28-04-2022 11:26
Pekmezde Kanser Riski
Pekmezde Kanser Riski!!
Herşeyin doğalını tüketme konusunda ne kadar hassas olduğumu biliyorsunuz. Atalarımızın, kadim bilge köylülerimizin üretimleri her zaman güzeldir özellikle kurutma konusunda.
 
Sadece pekmezde değişiklik yapmanın zamanı geldi demek istiyorum size. Açık kazanda kaynatılan pekmezlerde (keçiboynuzu hariç) HMF (hidroksimetilfurfural) maddesi çok çıkar, olması gerekenin binlerce kat daha fazlasına rastlamışlığım var analizler sonucunda.
 
Uzun süreli, yüksek sıcaklıkta kaynatılan meyve sularında şekerin protein ile birleşmesinden oluşabilecek HMF kanserojendir.
 
Reçelde kaynatma daha kısa olduğu için limit üzerine çıkmaz ama dediğim gibi açık kazanda üretildiğinde keçiboynuzu pekmezi dışında hepsinde HMF çok yükselir (Keçiboynuzunda belirli protein varlığı az olduğundan reaksiyon olmaz)
 
Bu yüzden fizik ve kimya kanunlarını değerlendiren mühendislik çözümleri var.
Sıvıları vakum altında yani ters basınçta ısıtırsanız düşük sıcaklıklarda hemen kaynamaya başlarlar. Sıcaklık düşük olduğundan şeker & protein biaraya uzun zaman gelse de HMF çok çok düşük limitin çok altında oluşur.
Vakumlu kazan maliyeti çok yüksek değil ama kendi mahsülünü değerlendirenler bilmezler.
 
Kimsenin ekmeğinde değilim sadece bilinçli olmanız için yazıyorum bunları. Organik ürünlerde de aynı dert var, bi meyvenin organik olması bu reaksiyonu değiştirmez. 
 
Lütfen soğuk kaynatma tercih edin pekmezlerinizi. Bizim sitemizdeki tüm pekmezler bu analizlerden geçiyor. İlla bizden almanız şart değil ama üreticinize sorun, soğuk kaynatma olduğundan emin olun pekmezinizin. Nar ekşisi başta olmak üzere tüm ekşiler için de aynı şey geçerli. 
 
Pekmez ile kek ve kurabiye yapmayın dememin sebebi de 0’a yakın HMFli de olsa pekmeziniz ikinciye pişmelerde yumurta ve meyve/şeker ve yüksek ısı varlığında kontrolden çıkabilir.İsterseniz üzerine soğuk sos olarak dökebilirsiniz tabi:)
 
Her ay pekmezimiz var satar mısınız telefonu alıyorum canlarım çok kontrolsüz üretici var ltf dikkat.
Sitedeki pekmezleri özel olarak seçiyorum, burası bi gıda mühendisi annenin markası çünkü herkesin her ürünü satmam ben❤️
 
 
#HMFriskiBilgeMutfağım
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.