Ocak Ayı Meyve-Sebze ve Balıkları

04-01-2022 06:49
Ocak Ayı Meyve-Sebze ve Balıkları

Ocak ayı da esasında sebze ve meyve konusunda hiçççç yaz aylarını aratmıyor biliyor musunuz:) 

Hamsinin tam zamanı, haftasonu size bilgilerini vereceğiz bir paylaşım hazırlıyoruz. Mutlaka alın yapın yiyin bu hafta.

Özellikle zeytinyağlılarda portakal ve mandalina suyu kullanıyorum su yerine. Gerçekten çok çok lezzet katıyor. Blogda tarifler var.

Brüksel lahanası ile karnabaharı da az zeytinyağlı, soğan-sarımsak tozu, tuz ve kırmızı biber ile ağzı kapalı borcam ile fırına sallıyorum çok güzel oluyor. Özellikle karnabahar ile bu kış da aşk yaşıyorum. Benimkiler pek yaşamıyorlar ama onların da köftesine, sebzeli mercimek çorbasına giriyor bir güzel:)

Meyvelerden elma ve muz bizim her zamanki favorimiz. Ayva bol gelirse bir yerden rendeleyip elma özü ile marmelatını yapıyorum. Oran şu: 1 kg ayvanın temizlenmiş ve rendenmiş haline en en fazla 1 bardak elma özü. Çekirdekleri bir tülbent parçasına koyup da içinde bırakmaca. Sonra beraber kaynat, yoğunlaşınca-pişince direkt kavanozlara. Çok kalacaksa pastörizasyon - evde marmelat canavarları varsa hiç gerek yok - buzdolabında rahat 1 ay kalır.

Kestaneyi de çizip bi 10 dakika kadar sıcak suda bekletiyorum. Sonra 175 C'lik fırında 20-25 dakikada kebap oluyorlar. Aman diyim kahverengi pişirme kağıdı kullanın ki (diğerleri riskli-sayfasında yazdım) tepsi filan sonra çok ovma işi çıkıyor.

Benim ocak lezzetlerim bunlar canlar. Siz de özel yaptığınız ne varsa lütfen yazın. Her zaman yeni fikirlere açığız biliyorsunuz.

 

Tuğba Bayburtluoğlu

Gıda Müh., Yazar

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.