Brokoli ve Ispanaklı Omletçikler

02-11-2021 07:51
Brokoli ve Ispanaklı Omletçikler
Oldum olası bizimkilere brokoliyi sevdiremedim. Ben şahsen buharda haşladıktan sonra sızma zeytinyağ ve limon ile çok severim. Bir de biraz mayonezin gücü ile desteklenmiş tatlı-ekşi yoğurtlu bir sosum var, hafif ranch sosa benziyor ama tabi daha sağlıklısı - işte onunla brokoli saplarından çiğ çiğ kendime salata yapıyorum. Ama işte bizimkiler kesinlikle bu lezzetleri istemiyorlar.

İş başa düşüyor o zaman diyerek brokoliyi omlet, çorba, börek ve tuzlu kek/çöreklerin içine sıkıştırıyorum. Hem de ıspanakla beraber.
 
Nasıl derseniz düşük sıcaklıklarda kurutulduktan sonra öğütülmüş ve toz haline getirilmiş brokoli ve ıspanak tozumu nam-ı diğer Temel Reyis Karışımımız ile:) Omletlere bir tatlı kaşığı, diğerlerine 1-2 yemek kaşığı pek güzel yakışıyor. Zaten 2 yemek kaşığı da 1 porsiyon sebze demek, her halükarda kardayım.
 
Bu arada taze sebzenin de tariflere getirdiği hacim ve suyu seviyorum. Özellikle çorba gibi suyun dert olmadığı zaman. Tazesi ile kurusunu beraber kullanıyorum. Tam bir kombo lezzet patlaması.
 
Bu sabah yaptığım omletçiklerin tarifini görünce ve sonra kendiniz yapınca ne dediğimi anlayacaksınız:)
 
Brokoli ve Ispanaklı Omletçikler (2 kişilik)
 
- 2-3 adet organik yumurta
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi - robotta un haline kadar çekilecek
- 1 tutam kaşar peyniri rendesi (2 yemek kaşığı kadar)
- 1 tutam sepet /örgü peyniri rendesi (2 yemek kaşığı kadar)
- 2-3 yemek kaşığı kadar beyaz peynir çatallar ezilecek ya da rendelenecek 
- 1 adet avuç içi kadar brokoli çiçeği ince rendelenecek
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz (sanki tüm yeşillik bundan gelmiş gibi:)
- 1 tatlı kaşığı Temel Reyis Karışımı (ıspanak ve brokoli tozumuz:)
 
»Yulaf ezmesi tane tane ağzımıza gelmesin ve beyaz peynirin suyunu alsın diye öncelikle el robotundan geçirerek bir nevi un haline getirdim    ve tüm malzemeyi bir güzel karıştırıp yağsız yanmaz tavada arkalı önlü pişirdim. 
  Maydanoz burada esasında yan rolde olsa da siz anti-brokoli timine "Maydanozlu Peynirli Omlet" yaptım diyebilmeniz için var ve emin olun günü kurtarıyor:)
 Tek bir omlet olarak pişirmeniz de mümkün, küçük küçük yaparsanız yanınıza alıp da çıkabilirsiniz ya da beslenmelere uygun olur. Zaten yağ filan içermiyor, çörek gibi yenilebilir bu yüzden.
 Özellikle ekstra tuz içermiyor çünkü peynirlerden geliyor. Dileyen atsın ama bence yeter. Elinizde sadece bir peynir varsa da onunla     deneyebilirsiniz tabi ama kaşar ve beyaz peynir birlikteliği yerken uzayınca filan çok lezzetli:)
 Lütfen deneyin ve yorumlarınızı paylaşın olur mu:)
 Afiyetler olsun
 
Tuğba Bayburtluoğlu
Gıda Müh., Yazar, Tarif Deneyicisi:)
 
Yulaf ezmesi ile yulaf unu aynı şey değildir. Yulaf ezmemizin bağlantısı burada.
Envai çeşit Trakya peynirinin de bağlantısı burada.
 
 
  
 
 
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.